eğlencenin yeni adresi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

eğlencenin yeni adresi

eğlencenin yeni adresi
 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Hosting Nedir? Hosting alırken nelere dikkat edilmelidir?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nullsix




Mesaj Sayısı : 3002
Yaş : 39
Kayıt tarihi : 16/10/11

Hosting Nedir? Hosting alırken nelere dikkat edilmelidir? Empty
MesajKonu: Hosting Nedir? Hosting alırken nelere dikkat edilmelidir?   Hosting Nedir? Hosting alırken nelere dikkat edilmelidir? Icon_minitimePtsi Mayıs 17, 2021 9:34 pm

Hosting Nedir? Hosting alırken nelere dikkat edilmelidir?

Sanal alem diye tabir edilen İnternet dünyasında bilindiği üzere milyarlarca web sitesi bulunmaktadır. Zaman zaman alış veriş yaparken, zaman zamanda bir araştırma yaparken gezindiğiniz internet sitelerinin tüm içerik ve resim gibi dosyalarının barındırıldığı ortama web hosting denir. Hosting, linux ve windows hosting olarak 2 farklı bölümden oluşsa da, günümüzde en çok tercih edilen hosting türü Linux hostingdir.

Hosting, günümüzde en yaygın olarak kullanılan cpanel ya da plesk panel gibi sistemler üzerinden yönetilmektedir. İnternet sitenizin yazılımının hostinginize yüklenmesi, mail hesapları oluşturulması ve bu maillerin kontrolü, web yazılımınızın ayarlarının yapılacağı bir çok işlem bu yönetim panelleri ile yapılmaktadır.

Eğer siz de bir internet sitesi yapmak ya da tasarlatmak istiyorsanız mutlaka web sitenize ait dosyaları bir hosting üzerinde barındırmanız gerekmektedir.


Kimler hosting kullanmalıdır ?

Herhangi bir satış sitesi kurmayacaksanız, ya da çok yüksek trafikli bir web siteniz yok ise hosting paketleri tam size göredir. Hosting paketleri belirli CPU ve RAM limitleri çerçevesinde sağlandığı için, bir noktadan sonra kaynak yetmeme gibi durumlar meydana gelecektir.

Bir başka deyişle kimler web hosting kullanmalıdır ? sorusunun cevabı, kurumsal bir firma siteniz var ise ya da kişisel bir blog sitesi oluşturacaksanız web hosting paketleri sizlere göredir. Zira planladığınız web sitesi yüksek kaynak tüketmeyeceği için, hosting paketlerinde verilen CPU ve RAM limitleri yeterli olacaktır.


Hosting çeşitleri nelerdir?

Aslında bu sorunun cevabı internet sitenizde kullanacağınız sistemin gereksinimlerine bağlıdır. Eğer Joomla, wordpress gibi hazır sistemler kullanıyorsanız linux tabancı hosting paketlerini tercih etmelisiniz. Eskiden linux hosting ve windows hosting olarak kısıtlı paketler mevcutken, günümüzde neredeyse her sisteme özel yapılandırılmış hosting paketleri mevcuttur. Örnek vermek gerekirse joomla hosting, wordpress hosting, drupal hosting, opencart hosting paketleri gibi onlarca çeşit hosting mevcuttur.

Tüm bu paketlerin en büyük özellikleri ise sunucunun bu sistemlere göre optimize edilmesidir. Örneğin, joomla sistemine göre hazırlanan bir sunucuda en iyi performans ve güvenlik önlemleri alınacak şekilde yapılandırmalar ile gerek sitelerin hızları artırılmakta gerekse de sitelerin güvenlikleri en üst seviyeye çıkarılabilmektedir.

Tüm bunların dışında kurumsal kullanımlar için hazırlanmış yüksek disk kotalı, yüksek mail adetli ve mail trafiğinde sorun olmayacak şekilde yapılandırılmış kurumsal hosting paketleride mevcuttur.


Hosting alırken nelere dikkat edilmelidir?

Öncelikle kullanacağınız sistemin linux mu yoksa windows mu desteklediğini tespit ederek buna göre alım yapmanız gerekmektedir. Bunun haricinde hosting alacağınız firmayı seçerkende bazı durumları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

A- Hosting sunucunda hangi disk kullanıldığına dikkat edin.

Günümüzde sunucu donanımları dolar bazlı alım yapıldığı için maliyetler oldukça yüksektir. Bu sebeple bir çok firma maalesef ki sadece maliyetleri düşürmek adına SATA disk ya da SAS disk ile hosting sunucusu oluşturmaktadır. Bu en büyük hatalardan birisidir. Zİra SATA ya da SAS disklerde belirli okuma yazma hızları olduğu için ve bu hızlar SSD diske göre daha düşük olduğu içi sunucudaki site sayısı arttıkça sunucu üzerindeki sitelerin de gerek açılış hızları gerekse de çalışma performansları düşecektir.

Bu sebeple hosting alırken mutlaka SSD diskli sunucular üzerinden hizmet almaya özen gösterin.


B- Hosting sunucusunda cloudlinux, Litespeed gibi yazılımların aktif olduğuna dikkat edin.

Bir sunucu düşünün, üzerinde hiç birlimitleme ya da yapılandırma sağlanmamış... Bu sunucu üzerinde sağlıklı bir hizmet almak mümkün olmayacaktır. Çünkü bir web sitesinin tükettiği fazla kaynak diğer web sitelerini etkileyeceğinden siz kullanmadığınız kaynağın olumsuzluğunu web sitenizin açılış hızında hissedeceksiniz.

Özellikle hosting alırken litespeed ve cloudlinux ile optimize edilmiş sunucular tercih etmelisiniz.

Litespeed ile optimize edilmiş ve güçlendirilmiş sunucularda web sitelerinin sorguları normal sunucuya göre çok daha hızlı olacağından gerek internet siteniz çok daha hızlı açılacak, gerekse de güvenlik aşamaları daha da yüksek olacaktır.

Aynı şekilde cloudlinux ile yapılandırılmış sunucularda hosting kullanıcılarına sabit limit verilerek, bir web sitesinin kaynak kullanımının diğer web sitelerini etkilememesi sağlanmaktadır. Bununla birlikte cageFS ile yapılandırılan ve kafesleme yapılan sunucularda olası bir güvenlik zaafiyetinde hesaplar arası geçiş kapatılacağı için bir web sitesinden doğan açıktan diğer web siteleri etkilenmeyecektir.

C- Sunucuda zararlı yazılımlara karşı kullanılan bir araç olup olmadığına dikkat edin.

Gerek hazır gerekse de özel yazılımlar günümüzde oldukça fazlaca mevcut. Bu sayede yazılımsal açıkların olması da kaçınılmaz olmakta. Sürekli güncellenen yazılım alt yapılarına rağmen, güncel olmayan sürümler kullanan milyarlarca web site sahibi olduğunu düşünürsek, bu yazılımlardaki açıklar ile sitenize zarar verilmesi oldukça kolaylaşmakta. Tam da burada devreye sunucuda alınan güvenlik önlemleri girmektedir.

Özellikle sunucuda CXS Exploit scanner, clamAV ya da Imunify360 gibi yazılımlar ile korunup korunmadığına dikkat edin

Bir fiziksel dedicated sunucu üzerinde hostinglerdeki yazılımlardan dolayı atılabilecek shell ve exploit gibi zararlı yazılımlara karşı CXS Exploit scanner ile koruma önlemi mutlaka alınmış olması gerekmektedir. Bu sayede zararlı yazılımlar yazılımınıza bulaşmış olsa da CXS sayesinde %90 engellenecek ve olası bir sorunun önüne geçilecektir.


Hosting sunucuları saldrılara karşı ne kadar korumalı ?

İnternet sitelerinizi emanet edeceğiniz hosting sunucularında sıkça yaşanan durumlardan birisi de saldırı alan web siteleridir. Sizin siteniz saldırı almasa da paylaşımlı ortamda barınan yüzlerce web sitesi içerisinden saldırı alan bir site mutlaka çıkabiliyor. Dolayısıyla bu saldırılar karşısında sunucu tarafında bir koruma önlemi alınmamışsa internet sitenizin kapanması anlamına gelecektir. Bu sebeple hosting alırken saldırı koruması olup olmadığına mutlaka dikkat edilmelidir.


Mutlaka Türkiye de hizmet veren hosting firması tercih edin.

Yapılan en büyük hatalardan birisi de gerek ucuz olması gerekse de verilen özelliklerin yüksek olması sebebiyle yurtdışı firmalardan hosting tercih edilebiliyor. Bu durum ilk bakışta hosting alımı yapan kişiye makul gibi görünse de aslında büyük bir çıkmazın içerisinde kendinizi bir anda bulabilirsiniz. Yaşayabileceğiniz herhangi bir sorunda yabancı hosting firmaları kesinlikle sizinle iletişim kurmaz iken ya da siz kesinlikle yabancı bir firmaya ulaşamazken, Türkiye de hosting hizmeti veren bir firma 7 x 24 ulaşılabilecek bir konumda olacaktır.

Türkiye'de hosting hizmeti veren hosting firması ile aynı dili konuşarak destek alabilmenin verdiği belkide en büyük kolaylıktır.

Bizler Akweb Hosting olarak, yeni nesil sunucular ile tamamı SSD disk ve çift işlemcili sunuculardan oluşan donanımlar ile, Cpanel, litespeed ve cloudlinux gibi güvenlik ve performans yazılımlarını kullanarak, en uygun fiyata en kaliteli hizmeti vermekteyiz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hosting Nedir? Hosting alırken nelere dikkat edilmelidir?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
eğlencenin yeni adresi :: Web Alanı :: Siteni Tanıt-
Buraya geçin: